Jajka na twardo z sosem curry

Smaczne i proste jajka na twardo z sosem curry.

Jajka na twardo z sosem curry
Przepis pochodzi z książki dr. Dukana „Nie potrafię schudnąć. 350 nowych przepisów”. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona na połączenie jajek na twardo z curry, ale bardzo przyjemnie mnie ono zaskoczyło. Robi się szybko i bezproblemowo i mimo iż, to tylko jajka i sos to bardzo pożywne śniadanie.

Składniki dla dwóch osób:

Jajka na twardo z sosem curry
  • pół posikanej drobno cebuli
  • 4 ugotowane na twardo jajka (po dwa na głowę)
  • 10 łyżek chudego mleka
  • szczypta mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • posiekana, zielona cebulka
 Na średnim  ogniu ugotować cebulę z połową mleka, ciągle mieszając. Dodać mąkę kukurydzianą i resztę mleka, energicznie pomieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać curry. Jajka( mi wyszły na półtwardo, ale też było dobre) pokroić w krążki, ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać zieloną cebulką.
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *