Jak obrać paprykę ze skórki?

Jak obrać paprykę ze skórki? Bardzo łatwo 🙂

Potrzebne będą:

  • papryka
  • palnik kuchenny albo kuchenka gazowa
  • woreczek foliowy

Paprykę umyć, osuszyć, opalić palnikiem albo nad gazem, aż powstaną pęcherze i skórka zrobi się czarna, włożyć do woreczka i poczekać aż papryka wystygnie. Po wystygnięciu można ściągać skórkę.

Jak obrać paprykę ze skórki?
Jak obrać paprykę ze skórki?

Jak obrać paprykę ze skórki?

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Jak obrać paprykę ze skórki?

  1. Witam, obieram paprykę np. do leczo i do potraw w których papryka będzie się chwilę gotować ponieważ nie lubię jak z papryki zostają same skóry, pozdrawiam 🙂

    1. Ten sam efekt osiągniesz jak wstawisz paprykę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na jakieś pół godziny, przekręcając po 15min. Później nie trzeba nawet do torebki wstawiać. Najlepiej obierać paprykę jak jest jeszcze ciepła.

    1. Z pewnością jest szybciej ale sposób który ja przedstawiłem jest bardziej osiągalny w domowej kuchni, również z powodu bezpieczeństwa (o oparzenie nie trudno w przypadku palnika)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *