Makaron z pieczarkami

Szybki, smaczny i tani makaron z pieczarkami

Składniki:

  • 30 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 25 dag szynki pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • 2/3 szklanki wody
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżeczka świeżej ewentualnie suszonej zielonej pietruszki
  • 400g makaronu rurki
  • sól, pieprz

Cebulę i szynkę podsmażyć, dodać pieczarki, gałkę muszkatołową, pietruszkę i dusić 5 min ,po czym dodać wodę i śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Makaron chwilę podgotować (aż zacznie mięknąć), odcedzić i dodać do sosu. Podgrzewać chwilę, żeby makaron wchłonął trochę sosu.

Makaron z pieczarkami
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Makaron z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *