Pieczone warzywa

Pieczone warzywa to super dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1,8 kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 3 cebule
  • 2 buraki
  • pieczarki
  • ocet balsamiczny
  • sól

Pieczone warzywa

Ziemniaki pokroić w ćwiartki, buraki w kostkę, marchewkę w dużą kostkę. Warzywa ugotować tak, żeby troszkę zmiękły (buraki gotowałem osobno na parze, żeby nie farbowały innych warzyw). Ugotowane warzywa (można przykryć pokrywką i chwilę potrząsnąć żeby się troszkę poobijały wtedy będą bardziej chrupiące) wyłożyć na blachę dodać cebulę i pieczarki, spryskać octem balsamicznym, oliwą i posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190˚ C 25-30 min.

Pieczone warzywa
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Pieczone warzywa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *