Zapiekane pieczarki z pomidorem i kozim serem

Zapiekane pieczarki z pomidorem i kozim serem

Przy okazji podgrzewania ciabatty (firmy Dancake), powstała taka oto późna piątkowa kolacja:  

Zapiekane pieczarki z pomidorem i kozim serem

Składniki dla dwóch osób:

  • 4 w miarę duże pieczarki
  • 4 plastry koziego sera
  • 2 plastry obranego ze skórki pomidora
  • 4 łyżeczki serka twarogowego (ja dałam z pomidorami i indyjskimi przyprawami, ale w tym względzie dowolność)
  • pieprz
 Pieczarki umyć wydrążyć środek, do którego nałożyć po łyżeczce serka. Plastry pomidora przeciąć na pół, ułożyć na pieczarkach i przykryć kozim serem, posypać pieprzem i na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (najlepiej na papierze do pieczenia). Gotowe! Z ciabattą miłe zakończenie dania, tudzież męczącego (głównie z powodu pogody) tygodnia.  A na sobotnie śniadanie też będą pieczarki. Ave!
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Zapiekane pieczarki z pomidorem i kozim serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *