Wołowina w sosie własnym

Uwielbiam taką wołowina w sosie własnym, nie wygląda zachęcająco ale jest pyszna.

Składniki:

  • 60 dag wołowiny pokrojonej w kostkę (najlepsza będzie pręga lub rozbratel)
  • 3 cebule pokrojone w krążki
  • 2 łyżki mąki  (tym razem użyłem kukurydzianej)
  • sól, pieprz
Mięso wrzucić do garnka, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem, kiedy mięso trochę zmięknie dodać cebulę i dusić, aż mięso całkowicie zmięknie, doprawić pieprzem i solą, zagęścić mąką kukurydzianą, jeśli potrzeba.
Wołowina w sosie własnym
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Wołowina w sosie własnym

  1. Robię podobnie, tylko najpierw mięso i cebulę obsmażam na margarynie, czasem podlewam też winem – zyskuje świetnego smaku 🙂
    To przepis mojej mamy, więc jeden z najlepszych 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *