Surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami

Chrupka surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi

Surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami

Składniki dla 2 – 4 osób:

  • ćwiartka poszatkowanej małej kapusty
  • 6 orzechów włoskich 
  • pół jabłka pokrojonego w plasterki
  • sos z cytryny
  • sól i pieprz

Sos:

  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżka naturalnego płynnego miodu
Pokrojone jabłko skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Orzechy obrać z łupinek, włożyć w papierowy ręcznik i lekko potłuc młotkiem. Kapustę, jabłka i orzechy włożyć razem do miski, doprawić solą i pierzem. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu, polać nim sałatkę i dobrze wymieszać. Gotowe!
Surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Surówka z białej kapusty z jabłkiem i orzechami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *