Sałata lodowa z pieczarkami

Sałata lodowa z pieczarkami, czerwoną papryką i cebulą z musztardowym dressingiem.
Sałatka powstała dla Paszczak do pracy, trochę improwizowana z tego, co akurat było pod ręką, a musztardowy dressing Panny Malwinny sprawdzał się po raz kolejny, pasuje zawsze i wszędzie:)

Składniki dla 2 osób:

  • 3 liście sałaty lodowej – porwane w palcach
  • pół średniej cebuli – pokrojonej w piórka
  • 2 duże pieczarki – pokrojone w plasterki
  • pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • sól i pieprz

Dressing musztardowy – taki sam, jak w sałatce z mandarynkami i fetą :

  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Cebulę sparzyć wrzątkiem i zahartować zimną woda, odsączyć.  W miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą, polać dressingiem i jeszcze raz wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowe!
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Sałata lodowa z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *