Ciastka imbirowe

Dziś przepis na japońskie ciastka imbirowe posypane sezamem. Razem ze mną przygotowały je
Maggie,  Mirabelka,  Król, Mopsik Dobromiła oraz Panna Malwinna.

Ciastka imbirowe

Składniki:

  • 70 g masła
  • 85 g cukru
  • szczypta soli
  • 150 g mąki
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżki startego imbiru
  • sezam do posypania
Ciastka imbirowe

Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masło z cukrem i solą zmiksować na puszystą masę, po czym wsypać mąkę, zmiksować, dodać wodę oraz imbir i dokładnie wyrobić. Rozwałkować ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość pół cm. Wyciąć kółeczka, posmarować delikatnie wodą i posypać sezamem. Piec 10 -15 min.

Ciastka imbirowe
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
ciastak-z-imbirem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

5 thoughts on “Ciastka imbirowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *