Salsa pomidorowa

Smaczny dodatek do obiadu 🙂

Salsa pomidorowa

Składniki:

  • 50 dag pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki)
  • skórka starta z 1 limonki
  • sok z 1 limonki
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łyżki posiekanej kolendry (ja czasem zastępuje zieloną pietruszką)
  • 1 ostra papryczka (może być chili) z usuniętymi pestkami, drobno pokrojona
  • sól, pieprz
Salsa pomidorowa

Pomidory przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz chilli, odstawiamy na 15 min po czym doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę, lub dłużej, by smaki się przegryzły.

Salsa pomidorowa
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Salsa pomidorowa
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

5 thoughts on “Salsa pomidorowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *