Potrawka z polędwicy wieprzowej

Potrawka z polędwicy wieprzowej

Składniki:

  • 250 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula posiekana drobno
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów (lub zwykłej)
  • 100 ml słodkiej śmietanki 18 %
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 50 ml wody
  • sól i pieprz

Cebulę podsmażyć na oliwie, dodać mięso i smażyć ok. 2 – 3 min. Następnie dodać śmietankę i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Nie gotować za długo, bo polędwiczki stwardnieją, wystarczy 5 – 6 min. Podawać z makaronem.

Potrawka z polędwicy wieprzowej
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Potrawka z polędwicy wieprzowej
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

6 thoughts on “Potrawka z polędwicy wieprzowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *