Grzanki z szynką i rukolą

Grzanki z szynką i rukolą

Składniki:

  • 2 kajzerki
  • garść rukoli
  • 3 łyżki sosu tatarskiego Winiary
  • ser kozi śmietankowy do smarowania (użyłem sera Danmis)
  • 4 plasterki szynki (dałem polędwice łososiową)
  • 4 plasterki sera żółtego (ja użyłem edamskiego)
  • masło
  • sól. pieprz
  • pomidorki koktajlowe

Grzanki z szynką i rukolą

Rukolę wymieszać z sosem tatarskim. Bułki przeciąć na pół, posmarować masłem, położyć na patelni (masłem do dołu) i troszkę je podsmażyć, żeby były chrupiące. Zdjąć bułki z patelni i posmarować każdą bułkę serem kozim, nałożyć rukolę, szynkę, i ser żółty. Położyć bułki jeszcze na chwilę na patelnię, przykryć pokrywką i podgrzewać aż ser się rozpuści, zdjąć grzanki z patelni, udekorować pomidorkami koktajlowymi, posolić i popieprzyć.

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Grzanki z szynką i rukolą
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.