„Ruskie” spaghetti

Na rynku pojawił się nowy fajny makaron o smakowitej nazwie Omnomnom, Makaron nie dość, że wyciskany jest na tradycyjnej matrycy z brązu (nadaje mu to chrobowatą powierzchnię, przez co sosy bardzo ładnie trzymają się makaronu) to ma dardzo ładne kolorowe opakowania.

"Ruskie" spaghetti

Składniki na 6 porcji:

Farsz:

  • 30 dag sera białego (ja preferuje kwaśniejszy)
  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 2 średniej wielkości cebule pokrojone w kostkę (10 dag)
  • sól,pieprz

Ser i ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa na dużych oczkach.  Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub masła. Zmielony ser z ziemniakami wymieszać z podsmażoną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować, odcedzić, wymieszać z serem z ziemniakami, podzielić na porcje i podawać.

"Ruskie" spaghetti

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
"Ruskie" spaghetti
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *