Brownie z kaszy jaglanej

Pyszne bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej
Brownie z kaszy jaglanej

Składniki na standardową formę keksową:

  • 80 g suchej kaszy jaglanej
  • 50 g kakao
  • 50 g migdałów, sparzonych i obranych ze skórki
  • 3 jajka
  • 125 ml mleka
  • 5 łyżek serka homo
  • 1/3 łyżeczka chilli w proszku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka śliwek suszonych, pokrojonych w ćwiartki

DSC_0282

Kaszę jaglaną ugotować w szklance wody, ostudzić. Następnie kaszę, mleko, kakao, jajka, serek homo i proszek do pieczenia wrzucić do kielicha miksującego, zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski. Dodać migdały, chilli i śliwki, wymieszać łyżą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 45 min.

DSC_0295

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Brownie z kaszy jaglanej
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *