Zupa dyniowa z chilli

Zupa dyniowa z chilli

Zupa dyniowa z chilli

Składniki:

  • 800 ml wywaru drobiowego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 kg dyni pokrojonej w kostkę (oczyszczonej i obranej)
  • ząbek czosnku
  • 1/3 łyżeczki świeżego startego imbiru
  • 1/3 łyżeczki kuminy
  • szczypta chili w proszku
  • 100 ml słodkiej śmietanki 30%
  • sól, pieprz

Zupa dyniowa z chilli

Dynię ugotować w wywarze, aż będzie miękka. Następnie dodać mleczko kokosowe imbir, kumin, chili, śmietanę, czosnek i zmiksować. Jeżeli potrzeba dolać trochę wody ( wszystko zależy od tego, jaką gęstość zupy lubimy), zagotować i doprawić solą i pieprzem.

Zupa dyniowa z chilli

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Zupa dyniowa z chilli
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *