Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille tak podeszło Paszczakowi, ze jedliśmy to przez tydzień 🙂

Składniki:

  • 400 g cebuli
  • 450 g żółtej papryki
  • 400 g czerwonej papryki
  • 600 g cukinii
  • 450 g bakłażana
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz Appetita
  • oliwa

Cebulę obierz i posikaj w kostkę. Papryki, cukinie, i bakłażana umyj. Papryki pokrój w kostkę, wyciągnij wcześniej gniazda nasienne. Bakłażan pokrój w ćwierć-plasterki, cukinię w plasterki lub półplasterki. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę i posiekany drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj bakłażana i duś przez 2 min., następnie dodaj cukinię i znów duś przez 2 min., dodaj papryki, pomidory, wymieszaj i duś ok. 15 min. Dopraw solą, pieprzem i octem. Gotowe!

Ratatouille

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Ratatouille
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *