Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille tak podeszło Paszczakowi, ze jedliśmy to przez tydzień 🙂

Składniki:

  • 400 g cebuli
  • 450 g żółtej papryki
  • 400 g czerwonej papryki
  • 600 g cukinii
  • 450 g bakłażana
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz Appetita
  • oliwa

Cebulę obierz i posikaj w kostkę. Papryki, cukinie, i bakłażana umyj. Papryki pokrój w kostkę, wyciągnij wcześniej gniazda nasienne. Bakłażan pokrój w ćwierć-plasterki, cukinię w plasterki lub półplasterki. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę i posiekany drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj bakłażana i duś przez 2 min., następnie dodaj cukinię i znów duś przez 2 min., dodaj papryki, pomidory, wymieszaj i duś ok. 15 min. Dopraw solą, pieprzem i octem. Gotowe!

Ratatouille

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Ratatouille
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *