Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym

Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym

Bardzo lubimy podroby wymyśliliśmy teraz Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym z dużą ilością warzyw żeby nie zagęszczać sosu dodatkowo mąką.

Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym

Składniki na 4 porcje:

  • 450 g żołądków drobiowych
  • 150 g marchewki
  • 100 g selera
  • 100 g pietruszki
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • liść laurowy Appetita
  • ziele angielskie Appetita
  • sól
  • świeżo mielony pieprz Appetita

Żołądki oczyść, przełóż do garnka, zalej woda do wysokości żołądków, dodaj 3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego i gotuj do miękkości w międzyczasie uzupełniając odparowaną wodę. w szybkowarze wystarczy 25 min. W międzyczasie obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach warzywa.

Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym

Gdy żołądki będą już miękkie, wyjmij  je z wody i pokrój na mniejsze kawałki, np. plasterki. Wrzuć z powrotem do wody, w której się gotowały. dodaj warzywa i gotuj, aż zmiękną, następnie dodaj chrzan, dopraw solą i pieprzem. Zagęść mąką ze śmietaną. W szklance rozmieszaj pół łyżki mąki z dwoma łyżkami śmietany, dodaj odrobinę wody wymieszaj. dodaj 3 łyżki wywaru z żołądków i warzyw, wymieszaj i dodaj do garnka. Zagotuj. Gotowe!

Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Żołądki drobiowe z warzywami w sosie chrzanowym
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *