Masło orzechowe – domowe

Masło orzechowe

Masło orzechowe domowe, ma przewagę nad masłem orzechowym kupnym, bo nie ma dodatkowego tłuszczu, a tym samym nie ma dodatkowych kalorii. Bardzo często w maśle orzechowym na sklepowej półce jest niezdrowy i zupełnie niepotrzebny olej palmowy. A domowe masło z orzeszków arachidowych to po prostu samo zdrowie, źródło kwasów Omega i białka. Dzięki niemu śniadanie zyskuje nowy wymiar. 

masło orzechowe

Do przygotowania masła potrzebujesz:

  • dowolną ilość orzeszków arachidowych  – my użyliśmy 500 g 
  • dobrego sprzętu mieląco-siekającego 

masło orzechowe

Orzeszki wrzuć do kielicha robota i włącz, po pewnym czasie, gdy orzeszki zaczną „puszczać” olej zobaczysz, jak przeistaczają się w mega zdrowe, domowe masło orzesków. Gotowe!

masło orzechowe

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Masło orzechowe - domowe
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *