Bita śmietana

bita śmietana

Bita śmietana

Bita śmietana. Zawsze zastawiam się po co są te wszystkie dziwne fixy do bitej śmietany, które po prostu bezczelnie psują jej smak. A wystarczy przecież śmietanka, trochę cukru i dobra maszyna do ubijania. Podczas ubijania kontroluj śmietanę, aby nie zamieniła się w masło. 

bita śmietana

bita śmietana

bita śmietana

Jak przygotować? 250 ml śmietanki 36% lub 30% dobrze schłodzonej, 1 łyżeczka cukru i mikser, a jeszcze lepiej robot planetarny. Śmietankę wlej do naczynia, w którym będziesz ją ubijać i zacznij ubijać na najwyższych obrotach w trakcie dodaj cukier. Dobrze ubita śmietana, to taka, która nie wypada z naczynia, jeśli odwrócimy je do góry nogami. I gotowe! Nie trzeba żadnych fixów śmiksów. Dobre schodzenie śmietanki, dobry robot i tyle! 

bita śmietana

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Bita śmietana
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *