Omlet z camembert i dżemem

Omlet z camembert i dżemem

Omlet z camembert i dżemem

Omlet z camembert i dżemem porzeczkowym, z mielonymi pistacjami. Słodki, słony, zdrowy. Śniadanie idealne.

Omlet z camembert i dżemem

Składniki na 1 omlet:

  • 2 jajka w rozmiarze L
  • 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych
  • 3 łyżki obranych pistacji
  • 4 cienkie plasterki sera camembert
  • 2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Jajka rozbij do kielicha miksującego, dodaj płatki, pistacje i szczyptę soli. Zmiksuj na gładko. Na patelni rozgrzej olej. Wlej masę omletową, przykryj i smaż, aż zacznie swobodnie odchodzić od patelni. Przewróć na drugą stronę, posmaruj dżemem i ułóż na omlecie plasterki sera camembert. Delikatnie zdejmij omlet z patelni, zamknij i podawaj. Gotowe!

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Omlet z camembert i dżemem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *