Mielone z jarmużem

Mielone z jarmużem

Mielone z jarmużem i z pieczarkami, ot tak po prostu, żeby zwiększyć objętość mielonych, które Paszczak zabrał ze sobą na kurs trenera personalnego. Teraz będziemy jeszcze bardziej fit 🙂

mielone z jarmużem

Składniki:

  • 500 g  szynki wieprzowej surowej
  • 3 jajka
  • 500 g pieczarek
  • 200 g jarmużu
  • 1 łyżka musztardy
  • jeśli lubisz na ostro – 1 łyżka sosu z habanero
  • olej rzepakowy
  • sól i pieprz

mielone z jarmużem mielone z jarmużem

Pieczarki zmiel w maszynce do mięsa na średnich oczkach podsmaż na 1 łyżce oleju i odparuj z wody. Jak lekko ostygną dodaj do mięsa i zmielonego jarmużu. Wymieszaj wszystko z solą, pieprzem, musztardą i (opcjonalnie) sosem habanero.

mielone z jarmużem mielone z jarmużem

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i usmaż niewielkiego kotlecika, aby sprawdzić stopień doprawienia. Założonymi rękoma formuj nieduże kotlety i smaż na niedużym ogniu po ok. 10 min. z każdej strony. Dobra zarówno na ciepło jak i na zimno.

Podsumowanie
Nazwa dania
Mielone z jarmużem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
Print Friendly

2 thoughts on “Mielone z jarmużem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *