Naszła mnie ochota na takie kotlety jajeczne.
Składniki na 8 sztuk:
- 6 jajek ugotowanych na twardo startych na tarce
- 3 surowe jajka
- 10 dag żółtego sera startego na tarce
- 1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- posiekany pęczek szczypiorku
- posiekana połowa pęczka zielonej pietruszki
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierowania
Cebulę podsmażyć, wymieszać z pozostałymi składnikami, formować kotleciki, które panierować w bułce tartej. Smażyć do czasu z obu stron aż będą rumiane. Kotlety z jajek dobrze smakują na ciepło i na zimno.
Toz to moj ulubiony przysmak z baru mlecznego! Zajadalam sie nimi jako studentka i do tej pory mam do nich slabosc 🙂
Bardzo lubię. W Wielkanoc pochłaniam tonami 😉
Podobnie jak koleżanka, takie kotlety jadałam raz na jakiś czas w barze mlecznym. U mnie w domu się ich nie robiło. Ja natomiast zaczęłam robić je u siebie z podanych w necie przepisów. Były dobre, ale to jednak nie było TO. Wypróbowałam Twój przepis i są idealne!!!!
Dzięki Kermeet :*