Składniki:
- 2 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę
- 1 szklanki zielonego groszku (może być świeży, z puszki lub mrożony)
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka wody
- 1/2 łyżki mąki
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka cukru
- sól
Marchewkę lekko podsmażyć ma maśle, dodać groszek i wodę, gotować aż marchewka zmięknie, zabielić śmietaną z mąką, doprawić cukrem i solą.
Z przepisami idziesz jak burza i nie nadążam z komentowaniem;) Zrobiło się u Ciebie polsko i swojsko- podoba mi się;)
Przez tan konkurs to będziemy mieć jedzenia na 2 tygodnie 😉 a widziałem, że Ty też po Polsku 🙂 qrde ja mam mały problem bo dużo polskich przepisów dodałem już wcześnie, Pozdrawiam 🙂