Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę sparzyć, dodać do jajek, dodać masło, majonez i musztardę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Uwielbiam paste jajeczną 🙂 Twoja brzmi smacznie:) Pozdrawiam:*
Ja też bardzo lubię pastę z jajek 😉
No proszę proszę, własnie mnie szanowny małżonek poinformował o tym blogu. Z przyjemnościa będe korzystac z przepisów, bo ja też baaaaaardzo lubię gotować
Pozdrawiam
Karolina Tyka 🙂
🙂 miło, że zajeżdżałaś na bloga jak Cię Maciek poinformował. Pozdrawiam 🙂
Panie Paszczak, a co z ta mąką o której Pan pisze w składnikach
Oj przepraszam już usunąłem tą mąkę.
Podoba mi się pomysł z przetarciem jajek na grubych oczkach tarki. Ja zazwyczaj blenduję pastę z twarożkiem i czosnkiem na gładką masę ale taka wersja też jest świetna, taka rustykalna 😉