Składniki:
- 125g twarogowego serka naturalnego(ja użyłam jogurtowego)
- 100g wędzonego łososia
- 2 „gałązki” koperku – drobno posiekanego
- kilka kropel soku z cytryny
- sól i pieprz
Łososia zmiksować z serkiem, dodać koperek i wymieszać – łyżką. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowe!
Pasta idealna, nic dodać, nić ująć 🙂
Bardzo mi się podoba ten przepis. Bez dodatków o zbyt silnych smakach, przebijających smak łososia.
Takie pasty na bazie serka lubie najbardziej. Ostatnio robilam z suszonymi pomidorami i tunczykiem, wkrotce pewnie zrobie i taka z lososiem.
piękne zdjęcia Kochana :*
Hej Aniu!
Popatrz jaki ten swiat malutki! 🙂 Ja tez z Brzeska. Brzeska Okocim 🙂