Po raz kolejny danie z kuchni meksykańskiej, które przygotowały również:
Maggie http://maggiegotuje. blogspot.com/
Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/
Panna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/
Pluskotka http://brytfanna.blox.pl/html
Składniki na 8 porcji
- 60dag mięsa wołowego np. pieczeni
- 2 – 3 cebule
- puszka kukurydzy
- 2 puszki czerwonej fasoli
- puszka pomidorów bez skórki
- 1 czerwona papryka
- łyżka musztardy Dijon
- łyżeczka kminu rzymskiego
- dwie łyżeczki chilli
- jedna łodyga selera naciowego
- 1 koncentrat pomidorowy
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Mięso usmażyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dodać pozostałe składniki i przyprawy, oprócz papryk, dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze 25 – 30 min. Jakieś 15 min. przed końcem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić solą.
Podsumowanie
Nazwa dania
Chilli con carne
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
3 Review(s) Based on
Hahah, mamy takie same naczynia, ja swoje chili con carne też podałam w takich miskach 😀
Fajny pomysł z podkręceniem smaku musztardą 🙂 i nietypowy dodatek selera naciowego 🙂
Dobre jest to, że chilli jest daniem wszechstronnym. Z selerem, bez selera, z czosnkiem, bez czosnku. I wszystko pyszne 🙂
Fajne masz to naczynie. Bardzo się podoba!
Musze przyznac, ze pierwszy raz widze przepis na chilli con carne z musztarda dijon – ale wlasciwie czemu nie? 🙂
i w tej misce super wyglada ;p
A u Ciebie dodatek słodkiej kukurydzy – bardzo apetycznie!
udało Wam się wspaniale wyglądające chilli con carne 🙂 aż się oblizuję! ale dobry obiad lub kolacja 🙂
uwielbiam to danie!!! Najlepiej z chlebem kukurydzianym 🙂
Wygląda bardzo apetycznie;)
Podoba mi się dodatek selera naciowego i musztardy! Chętnie wypróbuję Twoją wersję następnym razem 🙂
to jedno z moich ukochanych dań. Ale faktycznie selera nigdy nie dodawałam do niego, ciekawie może się komponować. Musztarda jak zwykle – zawsze dodaję pysznego smaczku.
pozdrawiam
monika