Test Pasztetu DROP

Test dotyczy pasztetu z firmy DROP za pośrednictwem portalu uroda i zdrowie. Zdecydowałem się na ten że względu na zawartość kwasów omega 3.  Link do strony producenta

Test Pasztetu DROP

Raczej nie jadam pasztetów (jak coś to przeważnie domowy, pieczony) ze względu na ich skład.
Kwasy omega 3 obniżają poziom trójglicerydów we krwi i zmniejszają ryzyko wtórnych i pierwotnych zawałów serca. Zastanawiam się, ile taki pasztet sam w sobie zawiera trójglicerydów ponieważ zawiera dużą ilość mięsa oddzielonego mechanicznie, czyli dość tłustego. Jedna puszka zawiera 179 mg cholesterolu czyli 59% dziennej dawki (norma to poniżej 300 mg dziennie) no, ale jedno jajko zawiera 264 mg.

Test Pasztetu DROP

Skład:

  • surowce drobiowe 51% (wątroba z kurcząt, mięso oddzielone mechanicznie, skórki, masa jajowa)
  • woda
  • mąka pszenna (gluten)
  • olej lniany,
  • kwasy tłuszczowe omega-3 (2,6%)
  • skóry wieprzowe
  • białko wieprzowe
  • sól, przyprawy, aromaty,
  • olej rzepakowy
  • błonnik
  • wzmacniacz smaku
  • emulgator
  • substancja konserwująca
  • przeciwutleniacz
Test Pasztetu DROP
Jak dla mnie pasztet jest za delikatny, zawiera dużo MOM-u, skór itd. (ja jak robię pasztet, to robię go z mięsa, a nie jakichś resztek). Żona uważa, że pasztet jest bez smaku. Zawiera dodatek  kwasów omega 3.

Test Pasztetu DROP

5 thoughts on “Test Pasztetu DROP

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *