Składniki:
- 4 białe kiełbasy
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 1 jabłko pokrojone w kostkę
- 1 szklanka czerwonego wina
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 łyżka miodu
- sol
Cebulę podsmażyć, dodać jabłka i smażyć jeszcze 2 min, przełożyć od garnka, dodać wino, rozmaryn, miód doprawić lekko solą. Kiełbasę obsmażyć z wszystkich stron, przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać cebulę z winem i przyprawami i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 min.
Podsumowanie
Nazwa dania
Biała kiełbasa w czerwonym winie
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
od razu widać ze konkretnie ugotował mężczyzna. super.
Morele to jedne z moich ulubionych owoców, więc ten przepis to coś dla mnie 🙂
Bardzo mi się podoba ten przepis – po prostu biała kiełbasa, ale w totalnie niestandardowy sposób 🙂
Jejku, ale zgłodniałam! Zapisuję do przetestowania;)
nie przepadam za biala kielbasa, ale wyglada fajnie 😉
ja tez glodna!! w lodowce czeka kielbaska kani… olac ze piatek, winko tez odbrej dirmy, warzywka z carrefoura! smacznego:)