Muffiny z otrąb pomidorowo-oliwkowe

Muffiny z otrąb pomidorowo-oliwkowe

Składniki na 6 sztuk:

  • piana ubita z 4 białek
  • 4 łyżki nisko-tłuszczowego serka homo
  • 12 łyżek otrąb pszennych
  • po 10 czarnych i zielonych oliwek posiekanych
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 5 średnich pieczarek również pokrojonych w kostkę
  • 2 kopiaste łyżeczki przecieru pomidorowego
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • pół łyżeczki czarnuszki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy
  • sól i pieprz
Na patelni rozgrzać plus minus dwie łyżki oleju, zeszklić na nim cebulę dodać pieczarki i wszystko razem smażyć na niedużym ogniu do momentu, aż z wyparuje woda z pieczarek. Zdjąć z patelni  i ostudzić.
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.
Do dużej miski wsypać otręby, dodać serek, przecier pomidorowy, usmażone pieczarki z cebulą, oliwki i przyprawy, dobrze wymieszać. Następnie dodać proszek do pieczenia i pianę z ubitych białek i znów dobrze wymieszać. Napełnić foremki do pełna i włożyć do piekarnika. Piec 25 min. Gotowe!
Muffiny z otrąb pomidorowo-oliwkowe
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Muffiny z otrąb pomidorowo-oliwkowe
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

2 thoughts on “Muffiny z otrąb pomidorowo-oliwkowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *