Klasyka po raz drugi:)
Przepis zaczerpnięty od Cookies Hunter
Składniki na 12 babeczek:
Suche:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki kakao
Mokre:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodać pozostałe suche składniki i wymieszać łyżką. W drugiej misce wymieszać składniki mokre i połączyć z suchymi. Dobrze wszystko razem łyżką wymieszać. Do foremek powsadzać papilotki i napełniać ciastem tak, aby zostało od góry ok. 1 cm. miejsca. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 min.Sprawdzić patyczkiem, jak będzie suchy wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Gotowe!
PYSZNOŚCI..
pyszne, takie ładne oprószone 🙂
mniaaam 🙂