Taką zupę robiła babcia. Lato i słońce na talerzu.
Składniki na 4 – 6 porcji:
- 2 litry bulionu drobiowego
- 1 kalarepa pokrojona w paseczki
- 4 duże młode ziemniaki, pokrojone w kostkę
- garść zielonego groszku
- garść fasolki szparagowej żółtej pokrojonej
- kawałek kalafiora pokrojonego na małe różyczki
- 3 marchewki z gotowania bulionu, pokrojone w plasterki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- sól i pieprz
Do bulionu wrzucamy wszystkie warzywa oprócz groszku, gdy zmiękną dorzucamy groszek, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 min. Na końcu dodajemy koperek i podajemy zupę. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Zupa jarzynowa
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
bardzo fajna i lekka zupka, uwielbiam!