Smakiem nie ustępuje prawdziwemu ciastu czekoladowemu, a ma znacznie mniej kalorii:) Przepis wzięty od Dietetycznie Siostro!
Składniki na małą keksówkę (moja ma wymiary 23x10cm):
- 1 puszka czerwonej fasoli(400g)
- 3 łyżki mleka w proszku(najlepiej odtłuszczonego)
- 2 łyżki kakao
- 3 białka jajek
- 5 łyżek brązowego cukru
- 10 suszonych moreli pokrojonych w kostkę
- 10 suszonych śliwek pokrojonych w kostkę
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Fasolkę odsączyć na sitku i zmiksować tak, aby powstało bardzo, bardzo gładkie puree, Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie mikserem, wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 35 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć na kratkę i poczekać, aż wystygnie. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Ciasto czekoladowe z fasoli
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Z fasoli ? Bardzo ciekawi mnie jego smak ! 🙂
pysznie się prezentuje:)
odchudzamy sie:) ładne zdjęcie:)
Zmieniamy swoje nazywki żywieniowe:) Dzieki:)
Ciasto z fasoli już od dawna chcę wypróbować. Ciekawa jestem jego smaku 🙂