Składniki na 8 porcji:
- 400g krewetk gotowanych, rozmrożonych
- 4-5 główek mini sałaty rzymskiej
Sos:
- 4 łyżki majonezu Winiary
- 2 łyzki ketchupu
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżeczki chrzanu
- kilka kropel tabasco
Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, Z krewetek usunąć pancerzyki, również z ogonków. W szklankach lub kieliszkach ułożyć warstwę sałaty, tak mniej więcej do połowy naczynia, uzupełnić krewetkami i polać sosem. Udekorować krewetką lub plastrem cytryny.
Podsumowanie
Nazwa dania
Koktajl krewetkowy
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Przepis dla smakoszy krewetek, pomysł rewelka:)
🙂
Bardzo elegancko wygląda, wykorzystam przepis u siebie 🙂
Dzięki 🙂