Składniki na 2 porcje:
- 120 g tuńczyka z puszki w kawałkach w sosie własnym
- 1 duża cebula (120 g), posiekana w kostkę
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 5 łyżek Sosu Włoskiego Winiary
- 1 łyżka oliwy
- ok. 10 szt oliwek zielonych
- kilka kaparów
- 100 ml czerwonego. półwytrawnego wina
- sól
- 220 g suchego makaronu spaghetti pełnoziarnistego
W garnku nastawić wodę na makaron, ana taką ilość makaronu potrzeba ok. 2 litów wody osolonej. W między czasie przygotować sos: na patelni rogrzac oliwę, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Następnie wrzucić tuńczyka, oliwki i kapary, podsmażyć ok 3 min. Dolać wino, odparować alkohol. Dodać Sos Włoski Winiary, wszystko dobrze wymieszać, doprawić solą, dodać ugotowany makaron i wymieszać.
Podsumowanie
Nazwa dania
Spaghetti z tuńczykiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on