Prosta, smaczna, tania i jak się ma mrożony wywar, to zupa krem ziemniaczano-paprykowy jest gotowa w niecałe 30 min.
Składniki na 4 – 6 porcji:
- 1 litr wywaru drobiowego
- 0,5 kg ziemniaków, pokrojonych w dużą kostkę
- 1 duża biała papryka, pokrojona w kostkę
- 100 ml śmietanki słodkiej 18%
- sól i pieprz
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- ostra zielona papryka do podania – ewentualnie
Podsumowanie
Nazwa dania
Zupa krem ziemniaczano-paprykowy
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on
Musiałą być pyszna 🙂
Fajna zupka. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 🙂