Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek
Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

 

 
 Mega zdrowa kasza jaglana, do której ostatnio się przekonałam, sprawdza się również jako składnik słodkich wypieków.

 

Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

 

100 g ciasta zawiera: 

  • 190 kcal
  • 44 g węglowodanów
  • 3,7 g białka
  • 1,5 g tłuszczu.

Składniki na standardową formę keksową:

  • 1,5 jabłek, pozbawionych gniazd nasiennych, ale nieobranych ze skórki, zmiksowanych na mus
  • 300 g kaszy jaglanej surowej
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka naturalnego miodu
Wszystkie składniki wymieszać robotem planetarnym lub mikserem. Przełożyć do formy keksowej. Jeśli używacie tradycyjnej metalowej formy, należny ją posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 90 min. Gotowe!

Przepis wyszukany u Ciast.Co

Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

3 thoughts on “Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *