Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek
Mega zdrowa kasza jaglana, do której ostatnio się przekonałam, sprawdza się również jako składnik słodkich wypieków.
100 g ciasta zawiera:
- 190 kcal
- 44 g węglowodanów
- 3,7 g białka
- 1,5 g tłuszczu.
Składniki na standardową formę keksową:
- 1,5 jabłek, pozbawionych gniazd nasiennych, ale nieobranych ze skórki, zmiksowanych na mus
- 300 g kaszy jaglanej surowej
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka naturalnego miodu
Wszystkie składniki wymieszać robotem planetarnym lub mikserem. Przełożyć do formy keksowej. Jeśli używacie tradycyjnej metalowej formy, należny ją posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 90 min. Gotowe!
Przepis wyszukany u Ciast.Co
Przepis wyszukany u Ciast.Co
Podsumowanie
Nazwa dania
Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
ale pyszności!!!!!!!!!! <3
uwielbiam to ciacho, robię je często, bo kasza jaglana rządzi i nie wymaga wielu składników! 😉
Intrygujące 🙂