Kotlety mielone
Składniki:
- 700 g mielonego mięsa wieprzowego(dałem pół na pół karkówkę i łopatkę)
- 1 średnia cebula (ok. 120) posiekana w bardzo drobną kostkę
- 1 łyżeczka mieszanki do mięsa mielonego Apettity
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól i pieprz
- 100 ml ciepłej wody
Bułkę tartą zalać ciepłą woda i odstawić na 5 min, aż bułka wchłonie wodę. Następnie połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić (najlepiej robotem). Z masy mięsnej formować kulki o wadze mniej więcej 80-90 g spłaszczać lekko i smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu, aż z obu stron będą brązowe. Do tego puree ziemniaczane i kapusta zasmażana i obiad gotowy.
Podsumowanie
Nazwa dania
Kotlety mielone
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas