Chipsy z jarmużu
Chipsy z jarmużu. Szybkie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż te ziemniaczane ze sklepu.Mówi się, że dzieci nie lubią zielonych potraw (moim zdaniem jest to kwestia przyzwyczajenia i nauczenia dziecka różnych smaków) ale te chipsy zawsze znikają bardzo szybko na warsztatach z dziećmi i rodzicami
Składniki:
- opakowanie umytego jarmużu 200 g
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Jarmuż przełóż do dużej miski, dodaj oliwę, oprósz delikatnie solą i połowę wyłóż na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 7 min. Z drugą częścią jarmużu zrób to samo.Podawaj natychmiast, kiedy chipsy dłużej poleżą, to zmiękną i nie będą już chipsami 🙂
Podsumowanie
Nazwa dania
Chipsy z jarmużu
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas