Sos tatarski

Sos tatarski to super dodatek do kanapek, kotletów i innych potraw.

Składniki:

  • 1/2 cebuli
  • 3 średnie ogórki konserwowe pokrojone w drobną kostkę
  • 12 dag grzybków marynowanych (trzy łyżki) posiekanych drobno
  • 3 jajka na twardo pokrojonych w drobną kostkę
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz
Sos tatarski
Cebulę pokroić drobno i sparzyć, dodać ogórki, jajka i grzybki, wymieszać, dodać majonez, śmietanę i musztardę, doprawić solą i pieprzem.
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Sos tatarski

  1. Ja bardzo lubię ten sos do kanapek lub do kotletów z sera żółtego, myślę że pieczarki marnowane też się sprawdzą, W tradycyjnym przepisie nie ma cebuli ale ja dodaję do sosu sparzoną żeby był bardziej wyrazisty 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *