Kompot z rabarbaru i jabłek

Bardzo lubię kompot z rabarbaru, jest taki orzeźwiający, tym razem dodałem trochę jabłek.

Kompot z rabarbaru i jabłek

Składniki:

  • 3 l wody
  • 1 kg rabarbaru pokrojonego w kawałki długości około 4 cm
  • 3 jabłka pokrojone w ósemki
  • 4 goździki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • sok z 1 cytryny
  • cukier do smaku (ja dodałem 5 łyżek)
Kompot z rabarbaru i jabłek

Rabarbar i jabłka zalać wodą, dodać goździki i cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu) około 10 min, przecedzić, doprawić sokiem z cytryny i cukrem.

Kompot z rabarbaru i jabłek

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Kompot z rabarbaru i jabłek
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

8 thoughts on “Kompot z rabarbaru i jabłek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *