Pomysł na…Papirus: faszerowany filet z kurczaka

Pomysł na…Papirus, jest to dość ciekawy pomysł dla ludzi, którzy nie chcą się długo paprać w przyprawianie mięsa, filet wyszedł soczysty i przyprawiony.

Pomysł na...Papirus: faszerowany filet z kurczaka

 

Składniki:

  • 2 duża podwójna pierś z kurczaka
  • Pomysł na… Papirus Winiary z ziołami prowansalskimi

Farsz:

  • 20 dag pieczarek startych na tarce na dużych oczkach
  • 10 dag grzybów leśnych startych na tarce na dużych oczkach(jeśli nie będziecie mieć, to pieczarki)
  • 1 mała cebula drobno posiekana
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 10 dag żółtego sera startego na dużych oczkach
  • sól i pieprz

Piersi rozdzielić, usunąć kości. Wzdłuż zrobić nacięcia na kieszonki:  lekko naciąć pierś i delikatnie pogłębiać nacięcie, aż do uzyskania odpowiedniej wielkości kieszonki. Uważać, żeby nie przeciąć całkiem.
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i grzyby. Mieszając od czasu do czasu, odparować wodę. Zdjąć z ognia, trochę przestudzić, dodać ser, natkę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Pomysł na...Papirus: faszerowany filet z kurczaka

 

Pomysł na...Papirus: faszerowany filet z kurczaka
Kieszonki napełnić farszem i spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety włożyć każdy osobno w arkusze papirusu i usmażyć na patelni ok. 7 min. z każdej strony. Wszystko zależy od wielkości filetów. Po usmażeniu zdjąć z ognia i podawać. np. z ziemniaki i salsą pomidorową.
Pomysł na...Papirus: faszerowany filet z kurczaka
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Pomysł na...Papirus: faszerowany filet z kurczaka
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Pomysł na…Papirus: faszerowany filet z kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *