Śledź w śmietanie

DSC_1065
Śledź w śmietanie

Składniki:

  • 2 filety śledziowe w occie pokrojone w 2 cm paski
  • 1 średnia cebula posiekana w piórka
  • 1 nieduży ogórek kiszony pokrojony w kostkę
  • 1 jajko na twardo pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • sól, pieprz

Cebulę sparzyć wrzątkiem, zahartować zimną woda, odsączyć. Następnie wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, śmietanę, musztardę, dokładnie wymieszać. Doprawić solą  i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.

Śledź w śmietanie
Summary
Recipe Name
Śledź w śmietanie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
Print Friendly

One thought on “Śledź w śmietanie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *