Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

Składniki na 12 bułek:

  • 3,5 szklanki mąki 500 (530g)
  • 2 i 1/8 łyżeczki drożdży instant (7g)
  • 1 i 1/8 szklanki ciepłej wody (270ml)
  • 1/3 filiżanki oleju (7 łyżek czyli około75ml)
  • 1/4 szklanki cukru (60g)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 30g mleka w proszku

Wodę, drożdże, cukier i olej połączyć w misce i odstawić w ciepłe miejsce na 5 min. Następnie dodać jajko, mleko w proszku, sól i mąkę, wyrobić. Podzielić na 12 porcji, z każdej formować kulkę, położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i odstawić na 20 min. piec 15 min w temp. 220°.

Bułki do hamburgerów
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Bułki do hamburgerów
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

4 thoughts on “Bułki do hamburgerów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *