Kanapki z łososiem i sosem krewetkowym

Kolejne z moich ulubionych śniadań:)

Kanapki z łososiem i sosem krewetkowym
Składniki:
  • wędzony łosoś
  • rukola
  • serek topiony w plastrach
  • jajka 2 – 3 szt.
Sos:
  • 7 krewetek tygrysich już wstępnie ugotowanych
  • pół łyzeczki posiekanej zielonej cebulki
  • 1 – 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
Zagotować wodę, na wrzątek wrzucić krewetki pogotować ok. 3 min. Wyciągnąć z wody i odsączyć na sitku. Jajka ugotować na półmiękko lub na twardo.
Krewetki obrać z chitynowych pancerzyków i posiekać bardzo drobno, dodać majonez, sok z cytryny, cebulkę i dokładnie wymieszać, doprawić solą i znów wymieszać.
Kromki chleba posmarować cienko masłem, na to kłaść kolejno: rukolę, plasterek sera, plaster wędzonego łososia, plaster jajka i sos krewetkowy. Śniadanie gotowe:)
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Kanapki z łososiem i sosem krewetkowym
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

One thought on “Kanapki z łososiem i sosem krewetkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *