Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Składniki:

  • 700 g mielonego mięsa wieprzowego(dałem pół na pół karkówkę i łopatkę)
  • 1 średnia cebula (ok. 120) posiekana w bardzo drobną kostkę
  • 1 łyżeczka mieszanki do mięsa mielonego Apettity
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 100 ml ciepłej wody

Kotlety mielone

Bułkę tartą zalać ciepłą woda i odstawić na 5 min, aż bułka wchłonie wodę. Następnie połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić (najlepiej robotem). Z masy mięsnej formować kulki o wadze mniej więcej 80-90 g spłaszczać lekko i smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu, aż z obu stron będą brązowe. Do tego puree ziemniaczane i kapusta zasmażana i obiad gotowy.

Kotlety mielone

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Kotlety mielone
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *