Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Składniki:

  • 700 g mielonego mięsa wieprzowego(dałem pół na pół karkówkę i łopatkę)
  • 1 średnia cebula (ok. 120) posiekana w bardzo drobną kostkę
  • 1 łyżeczka mieszanki do mięsa mielonego Apettity
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 100 ml ciepłej wody

Kotlety mielone

Bułkę tartą zalać ciepłą woda i odstawić na 5 min, aż bułka wchłonie wodę. Następnie połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić (najlepiej robotem). Z masy mięsnej formować kulki o wadze mniej więcej 80-90 g spłaszczać lekko i smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu, aż z obu stron będą brązowe. Do tego puree ziemniaczane i kapusta zasmażana i obiad gotowy.

Kotlety mielone

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Kotlety mielone
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *