Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Śledzie ze śmietaną i bakaliami, to wspaniała świąteczna przystawka, która przypadła do gusty nawet Małemu Paszczakowi:) Jest to dobra alternatywa dla tradycyjnych śledzi z cebulą albo w śmietanie

Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 filety śledziowe a la matjas
  • 500 ml mleka
  • 50 g suszonych moreli
  • 50 g suszonych fig
  • 50 g suszonych daktyli
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • sól i pieprz

Filety zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2 h. Suszone owoce pokroić w kostkę, zalać gorąca woda i odstawić na 15 min. Następnie owoce odcedzić, dodać śmietanę i odsączone z mleka śledzie pokrojone w kostkę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Śledzie ze śmietaną i bakaliami
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *