Sałatka surimi
Pyszna, szybka do przygotowania sałatka surimi, idealna na drugie śniadanie, dodatek rzodkiewki i szczypiorku nadaje jej świeżości, jak zjemy ją z kromką pełnoziarnistego pieczywa to uzyskamy zbilansowany posiłek.
Składniki na 4 porcje:
- 5 jajek
- 250 g paluszków surimi
- 8 ogórków konserwowych
- 6 rzodkiewek
- 2 łyżki Majonezu Delikatnego
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
- sól
- pieprz ziołowy Appetita
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj. Paluszki pokrój w plasterki . Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki lub półplasterki. Ogórki osącz i pokrój w malutką kosteczkę. W misce wymieszaj wszystko dodaj szczypiorek, majonez i jogurt. Dopraw całość solą i pieprzem ziołowym. Gotowe 🙂
Podsumowanie
Nazwa dania
Sałatka surimi
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas