Sałatka surimi

Sałatka surimi

Pyszna, szybka do przygotowania sałatka surimi, idealna na drugie śniadanie, dodatek rzodkiewki i szczypiorku nadaje jej świeżości, jak zjemy ją z kromką pełnoziarnistego pieczywa to uzyskamy zbilansowany posiłek.

Sałatka surimi

Składniki na 4 porcje:

  • 5 jajek
  • 250 g paluszków surimi
  • 8 ogórków konserwowych
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżki Majonezu Delikatnego
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
  • sól
  • pieprz ziołowy Appetita

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj. Paluszki pokrój w plasterki . Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki lub półplasterki. Ogórki osącz i pokrój w malutką kosteczkę. W misce wymieszaj wszystko dodaj szczypiorek, majonez i jogurt. Dopraw całość solą i pieprzem ziołowym. Gotowe 🙂

Sałatka surimi

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Sałatka surimi
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *