Muffinki z czarną porzeczką

muffinki z czarną porzeczką

Muffinki z czarną porzeczką

Muffinki z czarną porzeczką. Powstały, bo obrodził nam dosyć mocno krzak w ogródku . Muffinki wyszły wręcz dekadencko w połączeniu z kwaśną śmietaną i polewą czekoladową. Najlepsze lekko ciepłe.

Muffinki z czarną porzeczką

Muffinki z czarną porzeczką. Powstały, bo obrodził nam dosyć mocno krzak w ogródku . Muffinki wyszły wręcz dekadencko w połączeniu z kwaśną śmietaną i polewą czekoladową. Najlepsze lekko ciepłe.

muffinki z czarną porzeczką

Składniki na 12 muffinek:

  • 140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 100 ml mleka
  • 50 ml śmietanki 36%
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego Appetita
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka kakao
  • 3 białka
  • 100 g czarnych porzeczek

Mąkę, mleko, śmietankę, jogurt, miód, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao i cukier wanilinowy wymieszaj w misce dokładnie łyżką.

muffinki z czarną porzeczką

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodaj do pozostałych składników razem porzeczkami i delikatnie wymieszaj. Foremki na muffinki posmaruj masłem i napełnij masą – po dwie łyżki na jedną muffinkę. Piecz 20 min. w 180 stopniach (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Podawaj lekko ciepłe z kwaśną śmietaną i polewą czekoladową.

Muffinki z czarną porzeczką

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Muffinki z czarną porzeczką
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *