Domowa musztarda
Jako, że bardzo lubię musztardę, dodaję ją do wielu potraw więc pomyślałem, że spróbuję zrobić musztardę dla siebie, taką ostrą z nutą kolendry. Domowa musztarda, tak, jak wszystko „homemade” smakuje lepiej 🙂 Robi się ją dosłownie w kilka chwil.
Składniki:
- 85 g białej gorczycy
- 15 g czarnej gorczycy
- 5 g kolendry
- 150 ml octu jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki wody
Gorczycę i kolendrę zmiel w młynku lub zmiksuj w blenderze lub rozetrzyj w moździerzu, połącz z pozostałymi składnikami, odstaw na 24 godziny, przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce, można ją długo przechowywać i się nic nie psuje. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Domowa musztarda
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas